Over ons

Paul Pennings Bloembollen B.V. is een bloembollenteeltbedrijf, gevestigd in Breezand in de kop van Noord-Holland. De zandgronden in deze omgeving zijn bij uitstek geschikt voor de teelt van een divers assortiment bloembollen en vormen de basis voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Op circa 55 hectare grond telen wij hier bloembollen en –knollen, die verwerkt en bewaard worden in moderne bedrijfsgebouwen aan de Meerweg te Breezand.

Historie: drie generaties
De oorsprong van ons bedrijf aan de Meerweg ligt in 1957, toen Th. A. Pennings zich hier vanuit Noordwijkerhout vestigde met zijn gezin. Uitbreidingsmogelijkheden vormden de aanleiding voor de verhuizing. De naam kwekerij ‘Werk en Rust’ ontsproot uit de gelijknamige boerderij, die nog steeds het aangezicht van het bedrijf bepaald.

Zoon Wim werd in 1985 eigenaar van het bedrijf aan de Meerweg. Gaasbakken werden verdrongen door kuubkisten, hetgeen om nieuwe accommodaties vroeg. In 1994 en 2002 werden nieuwe  bedrijfsgebouwen neergezet.

In 2012 is het bedrijf voortgezet door Paul. In 2015 zijn nieuwe droog- en bewaarcellen en een ontsmettingsruimte bijgebouwd en is het dak voorzien van zonnepanelen. In 2018 is een nieuwe verwerkingsruimte gebouwd en is de droogcapaciteit vergroot.