Freesia’s

De Freesia staat bekend om zijn heerlijk geurende bloem. Wij telen Freesia’s voor  verschillende markten: de broeierij markt en de droogverkoop markt.


Broeierij

De freesia knollen voor de broeierij telen wij alle onder gaasdoek om virusoverdracht door luizen tegen te gaan. Onze gronden zijn uitermate geschikt voor deze teelt omdat ze zijn voorzien van een uitstekende waterhuishouding: een samenspel tussen goed werkende drainage, peilbeheersing en de samenstelling/opbouw van de zandgronden. Gezonde freesia knollen vormen de basis voor  een optimaal rendement bij onze afnemers: broeiers die de knollen in bloei trekken.


Droogverkoop

De freesia knollen, die wij telen voor de droogverkoop markt,  zorgen hier in de zomer voor fantastisch geurende velden in 6 kleuren: wit, geel, rood, roze, blauw en oranje. Onze freesia knollen, die bestemd zijn voor droogverkoop, worden op de markt gebracht door BVS. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar www.bvs-verkoop.nl. Wij telen zowel enkelbloemige als dubbelbloemige knollen op kleur, maar ook in mengsels van kleuren.